Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3 ok, hogy miért ne egy ismerősöd legyen az esküvői fotós a nagy napotokon.

A legkörülményesebb kérdés egy esküvőt illetően, hogy ki töltse be a fotós szerepét. Főleg, ha a családba vagy a baráti körbe van olyan személy, aki fotózik. Ilyenkor az is elég, ha tudomásunk szerint az illető csupán hobby szinten csinálja, ugyanis emiatt sokunkban merül fel az az ötlet, hogy „megkérem az xy-t” vagy „van az a fotós ismerősöm, jó lesz ő az esküvői fotósunknak” Azt gondolhatnánk ez egy apró részlet, pedig nem.

Nagyon is sok múlik azon, hogy kivel dolgozunk együtt. Egyrészt azért, mert egy profi esküvői fotós már ismeri a templomok adottságait (pl.; milyen stílusú az a templom, ahol egybe fogtok kelni és ez az építészeti stílus, hogyan befolyásolhatja a fényviszonyokat), illetve sokkal felkészültebb is lehet a lagzin felmerülhető élethelyzetekre. Ezentúl pedig a képeitek sokkal jobb minőségűek, értékelhetőbbek lesznek. De azt is befolyásolhatja a fotós személye, hogy évek múltával jó érzéssel veszed-e a kezedbe a képeket vagy nem. Íme, 3 ok, hogy miért tőletek független fotóst keressetek a nagy alkalomra.

     1. Egy profi esküvői fotós sosem kedvez egyik fél számára sem jobban

Egy tőletek független ember kevésbé fog csak a mennyasszonyra, vagy csak a vőlegényre hallgatni. Mindkettőtök szempontjait figyelembe veszi, és mindkettőtök igényeihez igyekszik alkalmazkodni. Saját ötletekkel fog érkezni, amiket ajánlott meghallgatnotok ugyanis felvethet olyan alternatívákat is, amik lehet, fel se merülnek a ti agyatokban. Ezzel ellentétben egy jó ismerősnél vagy az ara/férj barátjánál ez már esélyesebben kevésbé lesz jelen, valaki részére jobban fog kedvezni és korántsem biztos, hogy olyan kreatív lesz, mint egy szakember.

     2. Megfigyelhető lesz, hogy az egyikőtök sokkal többet vagy jobb minőségben fog szerepelni a fotókon

Az előző pontból következik, hogy aki jobban ismeri a leendő házasok egyikét vagy az esküvő előtt kicsivel történik valami az esküvői fotók elkészítésére felkért személy és az egybe kelő pár egyik tagja között (vagy adott sose jöttek ki úgy igazán), az esetben előfordulhat, hogy szemmel láthatóan a számára kedvesebb ismerőst fogja jobban előtérbe helyezni, vagy úgy fogja állítani a képeket, hogy az általa kevésbé kedvelt személynek az előnytelenebb legyen. Ez egy kivétel nélkül kalkulálandó rizikó faktor, ha ismerősben gondolkozunk. Egy hivatásos esküvői fotós alkalmazása esetében garantált, hogy egyikőtök se lesz előnyösebb, mint a másik. Tehát ne bízzuk magunkat a „jó indulatra” és ne úgy álljunk hozzá, hogy „azt hiszem, jó lehet ez így is” válasszunk egy sokak által ajánlott profi esküvői fotóst.

Forrás:https://szebbjovo.hu/eskuvoi-fotos/

Tovább

Új bejegyzés címe

3 fő különbség van a védő fólia és az üvegfólia között, megmutatjuk, melyek azok!

Néha nem könnyű elsőre eldönteni, hogy milyen védelemre van szükség okostelefonunk kijelzőjének. Segítségünkkel könnyebben eligazodhatsz a védő fólia és az üvegfólia világában.

Mióta az okostelefonok meghódították a világot, nemcsak az adatok, de a kijelző védelme is fontossá vált. Nem meglepő, hiszen egy-egy jobb készülék meglehetősen drága és senkinek sincs kedve hetekre lemondania róla – és akár 100.000 forintról - egy kijelző csere kedvéért. De az, hogy mivel lehet megvédeni a sérülésektől, már nem mindenki számára egyértelmű. Lássuk a különbségeket a védő fólia és az üvegfólia között.

1. A védő fólia műanyag, az üvegfólia nem az

Bár mindkét megoldást fóliának hívjuk a mindennapokban, anyagukat tekintve cseppet sem hasonlítanak egymásra. A kijelzővédő fólia ugyanis valóban rugalmas műanyagból – leggyakrabban PET-ből, tehát pont ugyanabból, mint az üdítők palackjai – készül, míg az üvegfólia igazi edzett üveget takar.

2. A védőfólia karcálló, az üvegfólia abszolút védelmet nyújt a kijelző számára

Ahogy az anyagukban van különbség, úgy abban is, hogy mire használhatóak az egyes megoldások. A védőfólia alapvetően csupán a mindennapi használatból adódó karcolásoktól és kisebb behatásoktól hivatott védeni a mobiltelefont, de ha sikerül leejteni, akkor maximum arra jó, hogy összetartsa a ripityára tört kijelzőt. Ugyan létezik olyan Anti Shock védőfólia is, ami eloszlatja a ksebb-nagyobb ütődések energiáját, az üvegfólia azonban tényleg arra hivatott, hogy megvédje a telefonod kijelzőjét, hiszen leejtés vagy komolyabb ütés esetén ez törik meg, nem a méregdrága eszköz.

3. A műanyag olcsóbb, az üveg drágább

Természetesen a két különböző védelmi szint meglátszik az eszközök árán is. Míg az egyszerű védőfólia már pár ezer forintból megúszható, addig az edzett üvegből készült üvegfólia – főleg, ha a teljes kijelzőt kívánjuk védeni vele – már jóval többe kerül. Ez utóbbin nem igazán érdemes spórolni, hiszen a leejtett okostelefonok gyakran valamelyik sarkukkal érnek földet, és ha az üvegfólia nem ér el odáig, akkor azt a kijelző bánja és a tulajdonos zsebe bánja!

Ha ennek alapján sem tudsz dönteni a védő fólia és az üvegfólia között, kérj szakértői segítséget,  mobilhasználati szokásaid alapján a legjobb megoldást javasoljuk majd számodra!

Tovább
123
»

mobileszkozok

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek